Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

cropped-cf80cebfcebbceb9cf84ceb9cf83cf84ceb9cebacf8ccf82-cf83cf8dcebbcebbcebfceb3cebfcf82-cebacebfcf81cf86cf8ecebd-logo.jpg

Χρονολογία Ιδρυσης: 24 Ιανουαρίου 1983

Η παράδοση, γενικότερα αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον τόπο μας, που ως γνωστό διαθέτει πλούσια παράδοση και κουλτούρα. Είναι αναγκαίο όμως πρώτα να ορίσουμε την έννοια της λέξης «παράδοση».

Λέγοντας λοιπόν παράδοση, εννοούμε το σύνολο των υλικών, πνευματικών, ηθικών και γενικότερα πολιτισμικών στοιχείων του παρελθόντος που συνθέτουν την ταυτότητα ενός λαού. Αυτά τα στοιχεία μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά, είτε με το γραπτό είτε με τον προφορικό λόγο. Θα πρέπει να γίνεται δημιουργική αξιοποίηση τους, ώστε να συμβάλλουν στην πολιτιστική εξέλιξη ενός λαού. Ως εκ τούτου, εμείς σαν συμβούλιο, θα δραστηριοποιηθούμε προς αυτό, με την αρωγή και τη συμπαράστασή σας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών στρέφεται προς το παρελθόν, αναβιώνει με σεβασμό όλα τα στοιχεία της παράδοσης των Κορφών, προσαρμόζοντας τα στα νέα δεδομένα της κοινωνίας μας.
Στόχος μας η ενεργοποίηση και η κινητοποίηση νέων και μεγαλυτέρων στη διατήρηση και την ενίσχυση όλων των στοιχείων του χωριού μας, που αξίζει να σωθούν και να μεταφερθούν στους επόμενους.

Για να υπάρξουν αποτελέσματα δεν αρκεί να μας αρέσουν όλα αυτά, ή απλώς να τα «καταλάβουμε» και να «συμφωνήσουμε», αλλά πρέπει να εργαστούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου καλούμαστε να αποδεικνύουμε ανά πάσα στιγμή, την εργατικότητά μας, την επιμονή μας και την υπομονή μας. Το αποτέλεσμα έρχεται με την εργασία. Πρέπει το χωριό μας να έχει ζωντάνια και ύπαρξη σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σκοπός του Συλλόγου είναι να διασώσει και να διαδώσει την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Και όπως αναφέρει και ο σπουδαίος Καζαντζάκης:
<< Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει >>.

Ας ορθώσουμε λοιπόν το μπόι μας και να μεταλαμπαδεύσουμε τις ιδέες μας και την πολιτισμική μας κληρονομιά, παρά τη δυσχέρεια των καιρών…

εκ του Δ.Σ. του Π.Σ Κορφών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s